Sportblessures | Chiropractie MoveWell kan u helpen

Sportblessures

Sportblessures

Nederland komt steeds meer in beweging. Studies laten zien dat bewegen goed is voor de gezondheid en dat zitten slechter voor de mens is dan de meesten denken. Naast dat bewegen goed is voor de mens, kan dit gepaard gaan met klachten die voortkomen uit sportblessures. Ergens in het lichaam is dan een zwakke schakel ontstaan die klachten veroorzaakt. Het kan zijn dat de zwakke schakel op lokaal niveau klachten geeft, maar ook de plek waar het meest wordt gecompenseerd kan klachten geven.

Sportblessure Rugrevalidatie oefeningen
Stabiliteit oefeningen
rugrevalidatie oefeningen

Zwakke schakels

Een mens beweegt altijd in een keten. Dat wil zeggen: er zijn altijd meerdere spiergroepen nodig om een dynamische beweging te maken. Wanneer er een verstoring in de keten ontstaat, door bijvoorbeeld spierzwakte, heeft dit effect op de gehele beweging. Er moet namelijk elders in de keten gecompenseerd worden om de beweging uit te kunnen voeren.

 

Vaak zien we dat juist op de plek waar er gecompenseerd wordt de klachten het meest naar voren komen. Wanneer er vervolgens alleen wat aan deze klachten wordt gedaan, is de zwakke plek waar de oorsprong van uw klachten ligt nog niet verholpen.

 

De chiropractor van MoveWell zal middels een uitgebreid bewegingsonderzoek de zwakke schakel ontdekken en middels deskundige behandeltechnieken uw sportblessure aanpakken. Daarnaast worden er gerichte oefeningen gegeven. Op deze manier bent u sneller af van uw sportblessure.