Discopathie klachten behandelen in Hilversum?

Discopathie komt veel voor. Discopathie is vertaald een ‘zieke tussenwervelschijf’. Dit komt door slijtage processen werkend op deze schijf. Dit kan klachten geven zoals pijn en stijfheid. De klachten als gevolg van discopathie komen veel voor in onze praktijk.

Wat is discopathie?

Discopathie komt van discus, ofwel schijf. Deze schijven bevinden zich tussen de wervels van de wervelkolom en worden daarom tussenwervelschijven genoemd. De tussenwervelschijf laat veel beweging toe en fungeert als een soort kussentje. De tussenwervelschijf heeft een stugge buitenste schil. Het binnenste van de tussenwervelschijf is juist zacht. De zachte kern drukt daarmee tegen het buitenste schil aan, die op den duur kleine scheurtjes kan krijgen. Dit verouderingsproces noemen we discopathie.

Is een discopathie pijnlijk?

De kleine scheurtjes in de tussenwervelschijf kunnen resulteren in pijn, maar dit kan vanzelf weer overgaan met goede oefeningen en behandeltechnieken. In andere woorden een tussenwervelschijf kan versleten zijn maar hoeft niet klachten te geven.

Waar komt een discopathie voor?

Een discopathie komt het vooral voor op de plaatsen in de wervelkolom die het meest belast worden. De wervelkolom heeft verschillende curves. Het onderste gedeelte van de curve krijgt veelal de meeste belasting. Discopathie klachten komen daarom vaak voor laag in nek en laag in de rug.

Op welke leeftijd komt discopathie voor?

Een discopathie is een veroudering van de tussenwervelschijf. Dit kan al op jongere leeftijd ontstaan. Vanaf 30 jaar is het vloeistof gehalte in de tussenwervelschijf dusdanig hoog dat dit veel druk kan uitoefenen op de buitenste schil van het tussenwervelschijf. Kleine scheurtjes kunnen dan ontstaan.

Naarmate je ouder wordt kunnen deze scheurtjes toenemen en kan dit tot klachten leiden. Een discopathie klacht komt daarom meer voor naarmate je ouder bent.

Is discopathie een hernia?

Nee, discopathie is geen hernia. Discopathie is een andere benaming voor lichte schade aan de tussenwervelschijf. Deze kleine scheurtjes kunnen toenemen en dit kan resulteren in hernia klachten. Discopathie klachten zijn daarom veel makkelijker te behandelen dan hernia klachten. Ons team kan klachten ten gevolge van een discopathie goed behandelen. Ook om verdere klachten te voorkomen.

Aanpak MoveWell bij discopathie klachten

Chiropractie behandeling bij discopathie

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Om de klachten te verlichten bij discopathie klachten analyseert de chiropractor eerst de beweging van de wervelkolom. Veelal is er een verminderde beweging op de plaats van de discopathie. De chiropractor zal met voorzichtige, lichte druk- en mobilisatietechnieken de spanning op deze plek verlichten. Dankzij onze moderne behandeltafels hebben wij veel mogelijkheden om deze klacht te behandelen.

 

Fysiotherapie behandeling bij discopathie

nekpijn behandeling

Onze fysiotherapeuten zien ook veel discopathie klachten. Het belangrijkste om te weten is dat er weer rust moet komen op die tussenwervelschijf. De fysiotherapeut kan dit door middel van lichte spiertechnieken en mobilisatietechnieken. Daarnaast worden oefeningen gegeven om de vooruitgang te verbeteren en zo te houden.

Chriopractie- en fysiotherapiebehandelingen kunnen gecombineerd worden om het resultaat te versnellen.

Rugscholing en rugrevalidatie

Zoals besproken op deze pagina, zijn discopathie klachten het gevolg van een te grote druk op de tussenwervelschijf die kan resulteren in kleine scheurtjes van de schijf. Een te grote druk ligt veelal aan een verkeerd gebruik van de wervelkolom. De hierbij aan een verkeerde houding, verkeerde tillen, verkeerde slaappositie etc. De oefentherapeut zal de klachten met u analyseren en passend advies en oefeningen geven. De rugrevalidatie is een uitbreiding op de rugscholing waar er getraind wordt om de omliggende rugspieren te versterken.

Welke specialisten kunnen u helpen bij discopathie klachten?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Behandeling discopathie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?