Ischias behandelen in Hilversum?

Wanneer er pijnklachten ontstaan in het been, hoeft er niet altijd iets mis te zijn met uw been. Sterker nog: vaker komen de klachten uit een andere regio van het lichaam, zoals het heupgewricht of de lage rug. Ischias is een benaming voor klachten die voortkomen uit beknelling of beschadiging van de ischiaszenuw. Indien er druk komt te staan op de zenuw (om verschillende redenen) geeft dit vaak lokale klachten, maar ook uitstralende pijn naar het been.

Wat zijn symptomen van Ischias?

De beknelling van de ischiaszenuw veroorzaakt lage rugklachten en vaak een uitstralende zenuwpijn naar het been, onderbeen en/of voeten. De klachten van een hernia zijn het meest bekend, maar de klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben. De zenuwwortel kan bijvoorbeeld beschadigd raken bij verhoogde druk op de gewrichtsvlakken van de wervelkolom.

Wat zijn oorzaken van Ischias?

Ischias kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is overbelasting van de onderrug spieren en/of bilspier de oorzaak van de klachten. Door overbelasting van de spier kan deze verkrampen en daarmee de ischiaszenuw blokkeren. Bij gebrek aan beweging kunnen ook de omliggende spieren verkrampen en nemen de klachten toe. Overbelasting kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld veelvoudig zwaar tillen of door een langdurig belastende zithouding.

Wat is de Ischiaszenuw?

De wervelkolom bestaat uit 24 beweegbare wervels en is daarmee een zeer complexe beweegketen. De zenuwen komen vanuit de hersenen langs het ruggenmerg en vertakken zich tussen de wervels door naar de rest van het lichaam. De ischiaszenuw ontspringt vanuit het ruggenmerg via de bilspier naar het achterbeen, door de kuitspier tot aan de voet. Daarmee is de ischiaszenuw de langste zenuw van het lichaam. Wanneer deze zenuw wordt geïrriteerd, dan kan er een gemene zenuwpijn ontstaan. De pijn kan zelfs tot aan de tenen voelbaar zijn.

Hoe ziet een behandeling er uit?

De verkramping van spieren heeft een negatieve invloed op het herstel van de klachten. De chiropractor beheerst behandeltechnieken waarmee de spieren een betere doorbloeding krijgen, en de gewrichten meer bewegingsvrijheid. Door de balans in spierkracht te verbeteren is de belasting op het lichaam beter te verdelen.

Welke specialisten kunnen u met uw Ischias helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Ischias behandelen in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?