Hoofdpijn en migraine behandelen in Hilversum?

Hoofdpijn. Ongeveer 3.5 miljoen van de Nederlanders heeft er wel eens last van. Een pijnlijke hoofdpijn die niet zomaar over gaat en soms zelfs dagen kan duren. Dit heeft veel impact op de kwaliteit van leven en kan daarom als een enorme belemmering worden beschouwd. Vaak zijn er al vele pogingen gewaagd aan het bestrijden van de hoofdpijn. Medicatie, rust en therapie zijn gangbare middelen om hoofdpijn tegen te gaan. Welke aanpak voor uw hoofdpijn het beste werkt leest u op deze pagina.

MoveWell is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn en migraine. Kort gezegd vaak omdat de hoofdpijnklachten zijn oorsprong in de nek hebben. Onze chiropractoren kunnen u hierbij helpen.

Wat is de anatomie van de
nek en het hoofd?

Eerst een klein stukje anatomie om hoofdpijnklachten beter te begrijpen. De schedel is de beschermer van het gevoelige orgaan in ons hoofd: de hersenen. De spieren van de hals en de nek zorgen voor de beweeglijkheid van het hoofd. De spieren van de nek hechten zich aan de schedel zodat er een beweging ingezet kan worden door het aanspannen van de nekspieren. In de nek bevinden vele zenuwen die verbonden zijn met de hersenen.

Hoe ontstaan hoofdpijn en migraine?

Alles wat kan bewegen, kan overbelast raken. Als een spier te veel of verkeerd gebruikt wordt dan raakt hij geïrriteerd. Een gewricht wat continue overbelast raakt raak overprikkeld. Hetzelfde verhaal met de zenuwen. De nek is een zeer sensitief gedeelte van de wervelkolom maar moet daarnaast ook nog eens het zware hoofd tillen. Meer dan logisch dat hier klachten kunnen ontstaan…

De voornaamste reden voor het ontstaan van hoofdpijnklachten is het te weinig bewegen en verkeerd bewegen van de nek. Vervolgens en samenhangend hiermee is een verkeerde houding wat te veel druk brengt op de vitale structuren.

Wat zijn de symptomen voor hoofdpijn?

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad; zeurende hoofdpijn. Soms aan één kant van het voorhoofd, of bij de oogkassen. Het kan ook zijn dat de pijn constant aanwezig is, of juist in periodes. Daarom is het belangrijk om de oorzaak van uw hoofdpijnklachten te achterhalen. Chiropractie MoveWell zal middels een deskundig onderzoek de klacht in kaart brengen en duidelijkheid bieden over uw klacht.

Waarom naar MoveWel voor hoofdpijn?

MoveWell heeft ervaren specialisten voor het behandelen van hoofdpijnklachten. Naast chiropractie heeft MoveWell ook fysiotherapie en oefentherapie. Samen kan dit een krachtige combinatie vormen om uw klachten aan te pakken. Onderaan de pagina wordt de werkwijze verder toegelicht.

Wat zijn typische hoofdpijnklachten?

Spierspanningshoofdpijn

hoofdpijnklachten artrose

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende hoofdpijn en wordt omschreven als een constante zeurende pijn die vaak vanuit de nek naar beiden kanten van het hoofd loopt. De pijn kan gepaard gaan met misselijkheid, pijnlijke stijve schouders en overgevoeligheid voor geluid en licht. Deze hoofdpijnen kunnen van een uur tot dagen aanhouden en zijn meestal de oorzaak van een slechte houding, stress, vermoeidheid en niet genoeg water drinken.

De chiropractor kan beweeglijkheid weer terug brengen en zo de spanning verminderen waardoor de hoofdpijn zal afnemen.

Migraine

nekklachten chiropractor bovenrug

Migraine is een hoofdpijn met een vasculaire oorzaak die vaak voor komt tussen de leeftijd van 15 tot 55. Bij 78% van de migraine gevallen is er een familiegeschiedenis van migraine. Migraine kan opgewekt worden door meerdere factoren zoals hormonen, voedsel (rode wijn, chocolade), vermoeidheid, stress, medicatie, sterke geuren.

Één vijfde van mensen met migraine hebben naast hoofdpijn ook last van een aura. Dit is een soort waarschuwing voorafgaande aan de migraine. Vaak is de aura visueel en komt in de vorm van flitsen, flikkeringen, zigzagvormende glinsteringen en vlekken. Andere vormen van aura zijn tintelingen in de armen of gezicht en moeite met praten.

Blokkades in de nek die leiden tot spanning kunnen ook een migraine opwekken. Door naar de levensstijl te kijken van de patiënt en het functioneren van de wervelkolom kan de oorzaak achterhaald worden en zo het aantal migraine aanvallen teruggedrongen worden.

Aangezichtspijn

Hoofdpijn movewell

Dit is eigenlijk geen hoofdpijn, maar een pijn in het gezicht. Deze wordt meestal veroorzaakt door een beschadigde zenuw. In sommige gevallen kan de aangezichtspijn voortkomen uit ‘trigger points’ die zich in de spieren in en rondom het gezicht bevinden. Dit noemen we atypische aangezichtspijn. Deze trigger points kunnen pijn naar een andere plek sturen. Hierdoor lijkt het dat de pijn vanuit je gezicht komt, maar kan hij dus ook vanuit de kaakspieren, nekspieren of spieren op het hoofd komen.

De chiropractor doet altijd een gedegen onderzoek naar de oorzaak van deze soort klachten en kijkt of deze behandeld kunnen worden of doorverwezen moet worden.

De chiropractie behandeling voor hoofdpijnklachten

Uiterst lichte en precieze druktechnieken

chiropractie behandeling

De chiropractor is wereldwijd de wervelkolom specialist. Gezien de nek erg kwetsbaar is, is het van groot belang dat een specialist begrijpt hoe uw nek hoort te bewegen. Een chiropractor zorgt voor een herstelde beweging van de wervelkolom door lichte druktechnieken. Altijd na een nauwkeurig lichamelijk (vaak neurologisch) onderzoek.

Mobiliserende technieken

Chiropractie Hilversum

De chiropractor past ook vaak mobiliserende technieken toe om de beweging te verbeteren. Dit zijn langzame schommelende technieken. De spanning wordt zodoende gemakkelijk van de nek afgehaald. Zeker bij spierspanningshoofdpijn kan dit een effectieve manier zijn.

Tractie technieken, spiertechnieken en andere technieken

activator bovenrug hoofdpijn

Tractie technieken kunnen ook toegepast worden, deze lichte rektechnieken halen de spanning van de nek af. De chiropractor heeft nog vele soorten technieken die afhankelijk van de type klacht worden gebruikt. Denk aan verschillende spiertechnieken maar ook aan kleine apparaten, zoals de activator om de nek licht te stimuleren.

Welke specialisten kunnen u met uw hoofdpijnklachten helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Hoofdpijnklachten behandelen in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak voor hoofdpijn of migraine maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?