Specialistisch Rugcentrum

MoveWell is een gespecialiseerd rugcentrum. Sinds de opening van de praktijk in het medisch centrum is er alles aan gedaan om te blijven investeren in kennis en innovatie sturend door de laatste wetenschappelijk onderzoeken. Momenteel is MoveWell een vertrouwd adres voor verwijzers en komen er uit heel Nederland patiënten met complexe rug- en nekklachten.

Waarom Rugcentrum MoveWell?

De kracht van onze praktijk is de samenwerking tussen verschillende disciplines. Met ons grote team en gebruikmakend van innovatieve apparatuur bieden wij specialistisch rugzorg aan.

Een krachtige combinatie op het gebied van

Chiropractie – Fysiotherapie – Rugrevalidatie

Combinatie van verschillende disciplines

Het kan frustrerend zijn dat je alles probeert voor je rugklacht en niets lijkt te helpen. Of dat het tijdelijk helpt en dat de klacht weer terugkomt. Des te meer is het van belang dat er gezamenlijk naar een klacht wordt gekeken. De oplossing kan liggen in de chiropractie dan wel fysiotherapie, anders wel revalidatie of een combinatie van alles. Ons rugcentrum ziet honderden rugklachten per week, maar elke rugklacht is anders. Met alle aandacht en expertise zoeken wij naar een oplossing!

Dé MoveWell specialismen voor rugklachten

Chiropractie

chiropractor hilversum

Chiropractoren zijn wereldwijd universitair opgeleide specialisten op het gebied van rug- en nekklachten. Door middel van lichte druktechnieken en speciale behandeltafels kunnen wij klachten effectief behandelen.

Fysiotherapie

Fysio

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten. De specialistische kijk van de fysiotherapeut naar rugklachten is belangrijk in het herstel. Aanpak verschilt van het toepassen van spiertechnieken, gebruiken van medische behandelapparatuur tot het geven van oefeningen en adviezen.

Rugrevalidatie - Rugscholing

rugcentrum movewell

Met de rugscholing leren wij uw rug beter kennen. Een goede houding en het correct bewegen is essentieel in het herstellen van de rug. De rugrevalidatie gaat hier verder in, dan wordt er ook gekeken naar uw stabiliteit en conditie. In onze gespecialiseerde trainingsruimte traint u voor compleet herstel.

Herstel van rugklachten: Focus op 3 kernpunten

Bij het onderzoeken van een rugklacht en opstellen van een behandelplan, kijken wij naar drie kernzaken. Hoe is de mobiliteit? Hoe is de stabiliteit en conditie? En hoe is de uitvoering, denkend aan bijvoorbeeld uw houding. Onderstaand leggen wij dit nader uit.

Mobiliteit - Stabiliteit - Functionaliteit

Mobiliteit - correcte beweging

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Klachten hebben vaak te maken met een bewegingsbeperking. De chiropractor en fysiotherapeut zal dit aanpakken. Mobiliseren; dit bestaat voornamelijk uit chiropractisch of fysiotherapeutische specifieke handelingen voor het bewegen van de gewrichten en spieren.

Stabiliteit - de juiste kracht en conditie

fysiotherapie revalidatie rug

Het sterker maken van de aangedane klacht kan ook essentieel zijn voor herstel. De fysiotherapeut doet dit door middel van het geven oefeningen, adviezen en trainingen.

Functionaliteit - correcte uitvoering en houding

hoofdpijn rugscholing

In dit geval wordt er gekeken hoe u ‘functioneert’ in het dagelijks leven. Hierin focussen wij op het correct bewegen en het aanleren van een correcte houding.

Wie zijn onze rugspecialisten?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Specialistisch rugcentrum in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?