Scoliose klachten behandelen in Hilversum

Scoliose is een scheefstand van de wervelkolom. Hierin is de wervelkom kromgegroeid. Scoliose kan zeer mild zijn en geen klachten geven, maar kan ook een grotere kromming hebben waardoor klachten kunnen ontstaan.

 

Chiropractoren zijn rugspecialisten en kunnen uw wervelkolom goed analyseren en behandelen. Samen met de fysiotherapie en rugscholing heeft u altijd een compleet team klaar staan voor deze klachten.

Scoliose bij kinderen

Drie procent van de kinderen heeft een scoliose. Scoliose ontstaat geleidelijk tijdens de groei. Dit kan goed gemonitord worden. Chiropractoren zijn rugexperts. Indien uw kind klachten ervaart op jonge leeftijd, dan kunt u de wervelkolom laten controleren door een chiropractor. Veelal is een lichamelijk onderzoek voldoende. Mocht het van belang zijn dan wordt een röntgenfoto aanbevolen.

Scoliose bij volwassenen

Scoliose treedt voornamelijk op tijdens de groei. De gevolgen van een scoliose zijn gelukkig niet altijd merkbaar. Toch kan er door de scheefstand een teveel aan druk ontstaan op de gewrichten. Dit kan resulteren in klachten en uiteindelijk een verhoogde kans op artrose.

Team MoveWell behandeling bij scoliose

Chiropractiebehandeling bij scoliose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Allereerst is het belangrijk te vermelden dat de meeste scoliose klachten goed behandeld kunnen worden. Indien de hoek of kromming van de wervelkolom te groot is dan verwijst de chiropractor u door naar de huisarts en/ of ziekenhuis.

Door de scheefstand kan er te veel spanning op een gewricht komen waardoor dit pijnklachten kan geven. De chiropractor past technieken toe om de rug te mobiliseren en de druk op de pijnlijke plek te verlichten.

Dankzij onze gespecialiseerde behandeltafels en technieken hebben wij veel behandelmogelijkheden.

Bij een scoliose onderzoekt de chiropractor of u een hakverhoging nodig heeft.

Fysiotherapiebehandeling bij scoliose

dr wolff rugtraining

De fysiotherapeut kan samen met de chiropractor deze klacht goed aanpakken. De focus van de fysiotherapeut ligt op de mobiliteit en stabiliteit van de wervelkolom. Door middel van spiertechnieken en/ of mobilisatietechnieken kan de fysiotherapeut deze klacht aanpakken.

Oefeningen zijn daarnaast belangrijk om resultaat te halen en te behouden.

Rugscholing en rugrevalidatie bij scoliose

Fysiotherapie en chiropractie Hilversum - Movewell Hilversum

Het belang van een goede beweging en houding is uiterst belangrijk. Door middel van onze rugscholing geven wij advies en oefeningen om uw rug gezond te krijgen en te houden.

Indien uw klachten meer aandacht vereisen hebben wij de rugrevalidatie. Deze rugrevalidatie versterkt uw kleine spieren van de wervelkolom en uw leert ze beter te gebruiken.

Welke specialisten kunnen u met uw scoliose helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Behandeling klachten door scoliose in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?