Rugscholing in Hilversum?

MoveWell biedt rugscholing aan. Herstel gaat ook gepaard met goede kennis van het lichaam. Onze oefentherapeut geeft de rugscholing, waarin het belang van een goede houding, correcte beweging en goede stabiliteit centraal staat.

Wat houdt de rugscholing in?

Vele klachten ontstaan doordat het lichaam wordt overbelast. Als je een dag lang op de wreef van je voet loopt (praktisch onmogelijk), dan gaat dit uiteindelijk veel pijn doen. Als iemand jaren lang voorovergebogen voor de computer zit dan is het ook niet erg verwonderlijk dat er op den duur klachten ontstaan. Gewrichten, spieren, banden en omliggende weefsels kunnen ten slotte constante belasting niet aan. De rugscholing van MoveWell leert u een correcte houding aan en geeft verschillende oefeningen om de mobiliteit, stabiliteit van uw wervelkolom te verbeteren. Dankzij de sensortechnologie van onze toestellen krijgt u direct visuele feedback over de stand van uw onderrug en kunnen wij u goed bijscholen en trainen. De aanpak van de rugscholing is volgens ons in3stappenbeter model.

Rugscholing - controle op 3 onderwerpen

Goede houding

sensor dr wolff rug

Een incorrecte houding is vaak één van de oorzaken van rug- en nekklachten. Het leren van een correcte houding is essentieel voor goed herstel. Leeftijd maakt niet uit. Anders gezegd u leert een positie aan waarin u het lichaam of de aangedane klacht minimaal belast.

Juiste Mobiliteit

rugcentrum movewell

In de loop der jaren kan er een verkeerde beweging in ons delicate bewegingsapparaat komen. Dit kan in klachten resulteren. Uw chiropractor en oefentherapeut zal uw beweging analyseren, daarbij oefeningen geven om deze beweging te herstellen en te verbeteren.

Correcte kracht en conditie

dr wolff rugscholing

Frustrerend dat je spierbal ineens verdwijnt als je niet meer sport. Helaas is dit ook waar bij alle spieren van het lichaam. Use it or lose it. Conditie- en krachtsvermindering van vitale spiergroepen kan resulteren in klachten. Onze rugscholing zal u leren dit weer naar niveau te brengen. Indien de rugscholing niet genoeg blijkt te zijn, biedt MoveWell de rug revalidatie aan.

Welke specialisten kunnen u rugscholing geven?

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Merle Leemhuis

Oefentherapeut – Geriatrie therapeut

Rugscholing in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij Praktijk MoveWell?