Spit - Lambago - Acute rugpijn behandelen in Hilversum?

Schiet het in de rug? Voelt het plotseling aan? Voorbeelden van het gevoel van spit. Het is een acute spierverkramping waarbij het voelt alsof het in de rug schiet. Met de therapeuten van MoveWell is deze klacht goed te behandelen.

Waarom moet ik niet te lang wachten met een behandeling?

Bij Lumbago wordt er niet alleen naar de spieren gekeken maar ook naar de functionaliteit van de gewrichten. Bij irritatie of blokkades kan er een ketenprobleem ontstaan wat weer kan resulteren in klachten. Spit dient goed behandeld te worden, bij verwaarlozing van deze klacht kunnen er chronische rugklachten ontstaan. De specialisten van MoveWell kunnen rugproblematiek goed in kaart brengen en behandelen.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Bij MoveWell gebruiken we het unieke “in 3 stappen beter” plan.

Niet alleen is de mobiliserende fase, stap 1, van belang om van de pijn af te komen, maar ook stap 2 en 3, de spierversterkende fase en onderhoudsfase. Het gehele traject focust niet alleen op klachtvermindering maar ook op het preventieve aspect, het voorkomen van de spitklachten.

Hoe rugklachten voorkomen?

Wanneer er een zwakke plek in de rug is ontstaan, zal deze plek als eerste worden aangesproken bij fysieke belasting. Om ervoor te zorgen dat de lichamelijke belasting over het gehele lichaam goed wordt verdeeld, is er stabiliteit nodig. Stabiliteit is te verkrijgen middels het trainen van de kleine spiergroepen. Wanneer deze spiergroepen goed kunnen samenwerken met andere spiergroepen, komt er souplesse in het bewegen. Rugklachten kunnen hiermee tegen worden gegaan.

Welke specialisten kunnen u met uw rugklachten helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Behandeling rugklachten in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?