Op zoek naar echografie in Hilversum?

U kunt ook bij MoveWell terecht voor echografie! De laatste paar jaar is er een duidelijke verandering gaande in de fysiotherapie.

In sommige gevallen kan het namelijk essentieel zijn dat de blessure wordt bekeken voordat u aan de slag gaat met een behandelingstraject. Een peesontsteking wordt immers geheel anders behandeld dan een spierscheuring etc. Fysiotherapeuten kunnen een aparte opleiding volgen tot echoscopist. Bij MoveWell hebben wij de expertise en apparaten in huis om u te helpen.

Hoe werkt echografie?

Echografie werkt op basis van geluidsgolven die verschillende weefsels goed in kaart brengen. De echoscopist zet de echokop op het lichaamsdeel waar u last van heeft. Vervolgens worden de verschillende structuren duidelijk zichtbaar op beeld. Echografie is niet pijnlijk en niet schadelijk.

Voor welke blessures is echografie geschikt?

Echografie brengt weefsels zoals een spier, pees en slijmbeurs of band goed in beeld. Zodoende kan goed gekeken worden waar de oorzaak van de blessure zich bevindt.

Echografie kan onder andere toegepast worden bij

  • Peesblessures
  • Spierblessures
  • Slijmbeursontstekingen,
  • Blessures van het gewrichtskapsel of banden,
  • Cystes

Echografie – vervolgens een fysiotherapie behandeling op maat

Nadat u de echografie heeft gehad, worden de resultaten besproken. Vervolgens wordt bepaald welk type behandeling het beste van toepassing is voor uw klacht. Bijvoorbeeld; onze nieuwste gefocusseerde shockwave heeft echografie nodig om te bepalen op welke diepte in het lichaam de blessure zich bevindt. Vervolgens kan dit behandelapparaat op die diepte worden ingesteld. Ook spieren kunnen op verschillende manieren geblesseerd zijn, de fysiotherapeut heeft voor iedere type blessure een andere oefening of aanpak.

Wie zijn onze echografie specialisten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Echografie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij praktijk MoveWell?