Dry needling in Hilversum?

Heeft u gespannen spieren? Of een stijf gevoel bij bewegen? Dry Needling is een nieuwe behandelmethode die steeds populairder wordt en de recente wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de goede resultaten. Door het gebruik van een dunne naald worden spieren aangeprikt die vervolgens snel en langdurig ontspannen. Op deze pagina leest u meer over deze behandelmethode.

Voor wie is Dry Needling?

Dry Needling kan toegepast worden bij alle leeftijdscategorieën; van jong tot oud. Onze fysiotherapeuten en chiropractoren kunnen dry needling toepassen bij klachten aan het gehele bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld klachten aan de nek, rug, schouder, elleboog, heup en voet. Vaak is de behandeling niet alleen dry needling, maar worden er meerdere behandeltechnieken gekozen om een effectief en snel resultaat te bereiken. De behandeling wordt altijd afgestemd naar de behoefte van de patiënt en de ernst van de klacht.

Wanneer wordt Dry Needling toegepast?

Dry needling wordt toegepast wanneer er pijnpunten in de spier wordt gevonden, zogenaamde ‘triggerpoints’. Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd en kunnen in het hele lichaam voorkomen. Het zijn kleine lokale verkrampingen in spieren als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en voedingsstoffen.

Hoe werkt u een Dry Needling behandeling?

Triggerpoints kunnen worden gedeactiveerd door er kortdurig een naald in te prikken. Dit klinkt heftiger dan het daadwerkelijk is. De behandeling is namelijk niet of nauwelijks pijnlijk. De spier spant zich even aan, waarna er vervolgens een ontspanning plaatsvindt. Door oefeningen en houdingscorrecties wordt dit effect zo lang mogelijk behouden.

Welke specialisten kunnen Dry Needling?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Dry Needling in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell?