Kaakklachten behandelen in Hilversum?

Kaakklachten zijn vaak een verzamelnaam voor klachten die terug te voeren zijn op het kaakgewricht, de kauwspieren en gerelateerde structuren. Dit wordt ook wel temperomandibulaire disfunctie genoemd. De klachten die hier uit voortkomen ontstaan meestal door overbelasting van de kauwspieren.

Wat zijn symptomen van kaakklachten?

Veel voorkomende symptomen zijn klikken van de kaak, pijn en beperkte beweeglijkheid. Als er niks aan de kaakproblemen wordt gedaan kan de pijn erger worden. De pijn die in en om het gewricht zitten kunnen zelfs uitstralen naar het voorhoofd, nek en schouders. Ook klachten zoals oorpijn een vol gevoel en suizen kunnen afkomstig zijn van het kaakgewricht.

Wat zijn oorzaken van kaakklachten?

De belangrijkste factoren die een rol spelen bij het ontstaan van kaakklachten zijn:

  • Tandenknarsen en/of klemmen. Klemmen gaat vaak onbewust
  • Kauwgom kauwen, nagels bijten-
  • Vermoeidheid, stress of spanningen
  • Artrose, reuma
  • Verkeerde lichaamshouding
  • Het slecht op elkaar passen van tanden en kiezen

Wat is de anatomie van de kaak?

Het kaakgewricht is het gewricht dat de schedel maakt met de onderkaak. Het is een complex en uniek gewricht dat een zogenoemde gepaarde beweging genereert. Dit betekent dat het linker en rechter kaakgewricht tegelijk moeten bewegen. De bovenkaak daarentegen kan niet bewegen, deze zit vast aan je schedel.

Wat is een "lock"?

Als de banden van het kaakgewricht overrekt zijn of gescheurd, dan kan het de kraakbeenschijf uit het kaakkopje trekken waardoor deze steeds terug moet schuiven bij het openen van de mond. Als deze niet meer terug wilt schuiven met openen van de kaak ontstaat er een bewegingsbeperking wat ook wel een ‘lock’ wordt genoemd. Hierbij kunt u uw mond niet verder openen en/of dichtdoen.

Welke specialisten kunnen u met uw kaakklachten helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Behandeling kaakklachten in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?