Op zoek naar rugrevalidatie in Hilversum?

Bij MoveWell kunt u terecht voor specialistische zorg en een unieke vorm van revalidatie. Bij rugrevalidatie wordt er gericht gewerkt en getraind om de mobiliteit, kracht, houding en conditie te optimaliseren. Samen met de therapeut wordt een behandelplan opgesteld om het doel te bereiken.

Voor wie is de rugrevalidatie?

Na het uitvoeren van een behandelplan of ondergaan van behandelingen met de chiropractor en/of fysiotherapeut kan het zo zijn dat u in aanmerking komt voor rugrevalidatie. De revalidatie bestaat uit hoognodige rugscholing en bij passende trainingen. “Voorkomen is beter dan genezen”, het is dan ook ons doel om zelfredzaamheid te stimuleren. Rugrevalidatie is voor eenieder die het nodig heeft.

Een onmisbare stap naar herstel

Een groot aantal van de patiënten blijft terugkerende rug en/of nek klachten houden. 80% van de patienten heeft te maken met een terugkomende klacht, middels rugrevalidatie kan er gestreven worden naar blijven functioneren en herstel van de klachten.

Overzicht aanpak rugrevalidatie

Mobiliteit Houding Stabilisatie Conditie Opbouw
Wat leert u: Wat leert u: Wat leert u: Wat leert u:
Bewegingsoefeningen Lichte krachtoefeningen Krachtoefeningen Mobiliseren en stabiliseren bij complexe bewegingen
Gecontroleerde bewegingen maken Gecorrigeerde houding toepassen Vanuit een goed houding kracht leveren Balans en evenwicht

Wat houdt de rugrevalidatie in?

De therapeuten van MoveWell werken onder andere volgens het rugrevalidatie model van Dr. Wolff. Deze hebben sensoren die de beweging van uw rug nauwkeurig volgen. Zodoende kunt u uw houding verbeteren en uw spieren en gewrichten van de wervelkolom beter leren gebruiken.

De rugrevalidatie kijkt naar uw mobiliteit, houding en stabiliteit. De rugrevalidatie en rugscholing wordt te allen tijde aangepast op uw klachten.

Een optimaal herstel = Optimale Mobiliteit, Houding en Stabiliteit.

Wie zijn onze rugrevalidatie specialisten?

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Merle Leemhuis

Oefentherapeut – Geriatrie therapeut

Rugrevalidatie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze rugrevalidatie specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij Praktijk MoveWell?