Whiplash behandelen in Hilversum?

Een whiplash is een snelle, onverwachtse beweging van het hoofd zonder dat het ergens tegenaan botst. In een zeer kort moment wordt de halswervelkolom extreem uitgerekt en achterover gebogen. Deze beweging, die vaak het gevolg is van een auto-ongeluk, wordt een whiplash genoemd. De klachten die hieruit voortvloeien zijn zeer divers. Er kunnen acuut klachten ontstaan, maar ook pas na een paar dagen, maanden of zelfs jaren.

Wat zijn symptomen van een whiplash?

De meest voorkomende klacht bij een whiplash is een pijnlijke, stijve nek. Daarnaast kunnen er ook klachten als hoofdpijn, schouderklachten, rugklachten, misselijkheid, duizeligheid, oorsuizen en uitstralende pijn ontstaan. De uitstralende pijn is dan voelbaar in de armen en/of het gezicht. Maar niet alleen lichamelijke klachten zijn onderdeel van een whiplash. Er kan ook gedragsverandering optreden als gevolg van een whiplash. Het is daarom belangrijk uw klachten niet te onderschatten en binnen 1 á 2 weken uw klachten na te laten kijken.

Wat zijn oorzaken van een whiplash?

Vaak is een auto-ongeluk de oorzaak van een whiplash. Wanneer de botsing van achteren komt, kunnen de nekspieren zich niet schrap zetten voor een klap. Dit gebeurt wel wanneer de aanrijding van voren komt. Door de onverwachtse klap hebben de nekspieren geen tijd om te reageren en loopt de nek grote schade op. Vanwege de slingerbeweging raken veel structuren in de nek beschadigd en is er deskundige hulp nodig om van uw klachten te herstellen.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Om te herstellen van uw klachten is het belangrijk om goed rust te nemen. Al is rust nemen vaak moeilijk toe te passen in het dagelijks leven. Bij Chiropractie MoveWell kunt u bespreken wat de beste manier van bewegen voor u is. 

Welke specialisten kunnen u met uw whiplash helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Behandeling whiplash in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?