Wat zijn bekkenklachten?

Bekkenklachten komen veel voor en is een veel geziene klacht in onze praktijk. De pijn is vaak voelbaar bij de SI-gewricht en/of rondom de heupen en bilspieren. De SI-gewrichten zijn de gewrichten die je rug en bekken verbinden. Dit zijn grote sterke scharnieren die overbelast kunnen raken.

 

De chiropractor en fysiotherapeut kunnen door middel van druktechnieken en oefeningen de beweging herstellen van het bekken om zodoende de klachten te verminderen.
Wilt u meer informatie weten? Hieronder gaan wij er dieper op in.

De chiropractor - expert bij bekkenklachten

De chiropractor wordt wereldwijd gezien als de wervelkolomspecialist. Hieronder valt ook de complexe beweging van het bekkengewricht. Dagelijks behandelt de chiropractor van MoveWell mensen met SI-gewrichtsklachten of andere bekkenklachten.

Specialistische zorg

De kracht van MoveWell is een veelzijdig team gespecialiseerd in bekkenklachten.

Onze specialismen:

Chiropractie – Fysiotherapie – Rugrevalidatie

Dankzij ons grote team zoeken wij de oplossing die het best bij u past!

SI gewrichts-klachten

De meest voorkomende bekkenklachten zijn klachten aan de SI-gewrichten. De wervelkolom hecht zich aan het bekken door middel van deze sterke SI-gewrichten. De SI-gewrichten liggen net onder de twee kuiltjes iets boven de billen. SI-klachten komen vaak voor door een verkeerde houding, asymmetrie in het bekken door scheefstand en/of beenlengteverschil en een verkeerde beweeglijkheid van bijvoorbeeld de rug of heup. Als er te veel spanning op de SI-gewrichten komt, dan kan de functie van het SI-gewricht veranderen. Dit resulteert dan in een te veel of te weinig beweging van het gewricht. Als dit aanhoudt, leidt dit tot SI-gewrichtsklachten.

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit komt met name veel voor bij zwangere vrouwen, maar niet uitsluitend. Zo kunnen niet zwangerevrouwen en mannen bekkeninstabiliteit krijgen, echter is dit zeldzaam. Tijdens de zwangerschap kunnen banden rondom het bekken verzwakken. Dit komt door het hormoon ‘relaxine’ die ervoor zorgt dat de banden rondom het bekken soepeler worden zodat de baby bij de geboorte eenvoudiger naar buiten kan. Toch kan deze verzwakken leiden tot instabiliteit en daarmee pijn rond het bekken, rug en de heupen. Ruim de helft van de zwangere vrouwen krijgt in meer of mindere mate late van instabiliteit van het bekken. De chiropractor en fysiotherapeut herstellen de bewegelijkheid van het bekken door stabiliteitsoefeningen, bewegingsoefeningen en/ of verschillende specifieke druktechnieken.

Welke symptomen zijn er bij bekkenklachten?

Pijn is het grootste symptoom. Afhankelijk van hoe lang u de klacht heeft en de ernst van de klacht kan de pijn als scherp, vermoeiend, zeurend, dof of als een diepe pijn ervaren worden.
Typisch symptomen bij bekkenklachten zijn:
• Pijn voelbaar in de lage rug, bekken en bil.
• Pijn voelbaar met opstaan, staan en lopen.
• Pijn uitstralend naar het been tot aan de knie.

Behandeling bij MoveWell

Een bekkenklacht is vaak ten gevolg van een ketenprobleem. Daarom kijkt de chiropractor en fysiotherapeut naar de gehele bewegingsketen. Onze behandelmethode focust op het verbeteren van de beweging waardoor de klachten verminderen.

Onze focus:

Mobiliteit

bekkenklachten

Het verbeteren van de bewegelijkheid door middel van specifieke druktechnieken en speciaal hiervoor geschikte behandelapparatuur. Het geven van oefeningen om de bewegelijkheid te verbeteren.

Stabiliteit

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Het verbeteren van de stabiliteit door middel van oefeningen. Dit kan onder begeleiding van de fysiotherapeut en/ of rugrevalidatie therapeut. MoveWell beschikt over een grote sportschool waar u kunt werken aan de kracht en conditie van uw klacht. 

Functionaliteit

uitleg hernia klachten chiropractor

Het begrijpen van de klacht door middel van rugscholing. Het verbeteren van de houding om de druk op de aangedane gewrichten te verlichten.

Welke specialisten kunnen u met uw bekkenklachten helpen?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Behandeling bekkenklachten in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell - Chiropractie Hilversum?