Op zoek naar chiropractie behandeling in Hilversum?

U kunt ook bij MoveWell terecht voor chiropractie!

Een chiropractie behandeling kent vele technieken. Op deze pagina leggen wij een aantal technieken uit die veel worden gebruikt in onze praktijk. Uiteraard hangt het af van uw klacht welke behandeltechnieken worden toegepast. Na een uitvoerig lichamelijk onderzoek zal uw chiropractor de behandelmogelijkheden met u bespreken.

Chiropractie - een focus op beweging

Om onze chiropractietechnieken goed uit te leggen is het eerst van belang te weten waar de chiropractor naar kijkt. De chiropractor ziet voornamelijk rug- en nekklachten, centraal daarbij staat de wervelkolom.

Bij chiropractie ligt de focus op gewrichtsbeweging in samenhang met de spieren en het zenuwstelsel. Rugklachten en andere gewrichtsklachten zijn vaak het resultaat van verschillende factoren. Zo kan een niet optimaal functionerend gewricht leiden tot een andere zenuwfunctie en spierspanning. Uiteindelijk kan dit resulteren in een andere gewrichtsbeweging van de omliggende gewrichten.

Technieken die beweging herstellen of verbeteren

Een verkeerde beweging kan resulteren in pijn. De chiropractor behandelt om de beweging te herstellen of te optimaliseren en daarmee de pijn te verlichten.

De chiropractor focust op een goede beweging van het lichaam. Indien de beweging door bijvoorbeeld pijn is beperkt, dan zal de chiropractor met verschillende bewegingstechnieken dit oplossen. De chiropractor bij MoveWell zal na een grondig onderzoek altijd kijken welke techniek het best bij u past om uw klachten te verlichten. Onderstaand vindt u een aantal oplossingen die de chiropractor bij MoveWell gebruikt.

Wat is een chiropractische correctie/ manipulatie?

De veelvoorkomende chiropractische techniek is de manipulatie. Met een korte lichte druk brengt de chiropractor het gewricht in beweging. Dit heeft een positief effect op de beweging van het gewricht, de spieren, de zenuwfunctie en uiteraard daarmee de klacht van de patiënt. Dit is slechts één onderdeel van de favoriete technieken van de chiropractor.

Mobilisatie technieken

chiropractie en nekklachten

Om de beweging van een gewricht te verbeteren gebruikt een chiropractor vele mobiliserende technieken. Deze behandeltechnieken zijn uiterst langzaam en zijn voor jong en oud.

Tractie technieken

hernia rugpijn behandeling

De chiropractie behandeltafels van MoveWell kunnen op verschillende manieren bewegen. Eén van de functies is de tractie functie. Hierin komt er een rekkende beweging op de rug. Mensen met hernia klachten, ischias, artrose of andere klachten hebben hier veel baat bij.

Decompressie technieken

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

De decompressie tafel is een speciale behandeltafel die een rek ofwel onderdruk creëert in de rug. Dit is één van de meest innovatieve behandeltafels en helpt goed bij mensen met nek- en rugklachten met onderliggend artrose, stenose, hernia en soortgelijke aandoeningen.

Spier technieken

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Uiteraard zijn er vele andere technieken die de chiropractor gebruikt in zijn behandeling. Spiertechnieken bestaan onder andere uit spierontspanningstechnieken en rektechnieken. In de praktijk wordt er veel gecombineerd met onze fysiotherapeuten om het resultaat te versterken.

Activator en andere apparaten

activator chiropractie

De chiropractor gebruikt ook veel andere behandelapparaten om de klacht te verhelpen. Voorbeelden hiervan zijn de activator, impulse apparaat en het accustim apparaat. Allen om de beweging van spier en gewricht te stimuleren en verbeteren.

Overige technieken en adviezen

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

De chiropractor heeft nog vele behandeltechnieken. Altijd wordt gekeken naar de best mogelijke techniek. De chiropractor kan in zijn behandeling ook adviezen geven over uw houding, voeding en oefeningen. De kracht van praktijk MoveWell ligt in de verschillende expertise. Zo kan een fysiotherapeut en/ of oefentherapeut u ook verder helpen in het herstelproces.

Chiropractie en manuele therapie, wat is het verschil?

Niet onbelangrijk om toe te lichten, is het verschil tussen chiropractie en manueel therapie. Chiropractie technieken zijn veelal een manuele vorm van behandelen. Manueel zegt het al, het is een behandeling met de handen. Deze technieken komen oorspronkelijk uit Amerika. Gezien haar populariteit spreidde dit zich uit naar Europa en later Nederland. In Nederland is de groep chiropractoren klein. Fysiotherapeuten hebben bepaalde technieken binnen de chiropractie zich eigen gemaakt met een eigen stijl. Dit wordt manuele therapie genoemd.

Het verschil met chiropractie zit met name in de universitaire opleiding van de chiropractor en de anders geleerde manipulatie technieken.

Wie zijn onze chiropractie specialisten?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Chiropractie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?