Op zoek naar chiropraxie in Hilversum?

Chiropraxie is een beroep in de gezondheidszorg waarbij men zich voornamelijk bezighoudt met bewegingsgerelateerde klachten. Klachten als rugklachten, nekklachten, schouderklachten, polsklachten en andere gewrichts- en/of bewegingsgerelateerde klachten komen veel voor bij de chiropractor in onze praktijk.

Chiropraxie of Chiropractie?

Chiropractie komt oorspronkelijk uit Amerika, ook wel chiropractic genaamd. De benaming Chiropractie komt van de Oud-Griekse woorden ‘Cheir’ en ‘Praxis’. Cheir betekent ‘hand’, Praxis betekent ‘doen’. Chiropractie betekent dus ‘behandelen met de hand’. Toch vertaalde de Dikke van Dale chiropractic automatisch naar chiropraxie. Na een paar spellingswijzigingen is chiropractie nu de juiste schrijfwijze.

De opkomst van chiropractie

In 1895 is chiropractic uitgevonden in de Verenigde Staten, waar de chiropractor bekend staat als een therapeut met een holistische aanpak. Dit betekent dat de chiropractor naar de patiënt als één geheel kijkt en niet alleen naar de specifieke klacht. Door naar het totaal plaatje te kijken en naar de kracht van het lichaam om zichzelf te genezen heeft het vak steeds meer terrein gewonnen.

Chiropractie in Europa

Geleidelijk door de jaren heen kwam chiropractic voor het eerst in Europa. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw kan je in Engeland de universitaire opleiding tot chiropractor volgen. In Europa ligt de nadruk erg op evidence-based medicine (geneeskunde op basis van bewijs) waardoor de professie een enorme ontwikkeling heeft ondergaan. Steeds meer systematische reviews worden geschreven over de effectiviteit van een chiropractische behandeling voor een scala aan klachten.

Opleiding chiropractie

Gezien er geen chiropractie opleiding in Nederland is, volgen verreweg de meeste geïnteresseerden deze opleiding in Engeland. Na vijf jaar behaal je de graad Master of Science. In 1968 was er de eerste chiropractor in Nederland. Chiropractic werd chiropractie. In Nederland nog een totaal onbekend vak zelfs na een aantal jaar. In 1990 waren er slechts 50 chiropractoren in Nederland. Momenteel zijn er ongeveer 350 chiropractoren in ons land werkzaam.

Wie zijn onze chiropractie specialisten?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Chiropractie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?