Chiropraxie | Bij MoveWell kunt u terecht voor een behandeling!

Chiropraxie

Chiropraxie

Chiropraxie is een beroep in de gezondheidszorg waarbij men zich voornamelijk bezighoudt met bewegingsgerelateerde klachten. Klachten als rugklachten, nekklachten, schouderklachten, polsklachten en andere gewrichts- en/of bewegingsgerelateerde klachten komen veel voor bij de chiropractor in onze praktijk.

Chiropraxie of Chiropractie?

 

Chiropractie komt oorspronkelijk uit Amerika, ook wel chiropractic genaamd.

De benaming Chiropractie komt van de Oud-Griekse woorden ‘Cheir’ en ‘Praxis’. Cheir betekent ‘hand’, Praxis betekent ‘doen’. Chiropractie betekent dus ‘behandelen met de hand’. Toch vertaalde de Dikke van Dale chiropractic automatisch naar chiropraxie. Na een paar spellingswijzigingen is chiropractie nu de juiste schrijfwijze.

manuele therapie chiropractie
Chiropractor
mobiliseren

De opkomst van Chiropractie

 

In 1895 is chiropractic uitgevonden in de Verenigde Staten, waar de chiropractor bekend staat als een therapeut met een holistische aanpak. Dit betekent dat de chiropractor naar de patiënt als één geheel kijkt en niet alleen naar de specifieke klacht. Door naar het totaal plaatje te kijken en naar de kracht van het lichaam om zichzelf te genezen heeft het vak steeds meer terrein gewonnen.

 

Geleidelijk door de jaren heen kwam chiropractic voor het eerst in Europa. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw kan je in Engeland de universitaire opleiding tot chiropractor volgen. In Europa ligt de nadruk erg op evidence-based medicine (geneeskunde op basis van bewijs) waardoor de professie een enorme ontwikkeling heeft ondergaan. Steeds meer systematische reviews worden geschreven over de effectiviteit van een chiropractische behandeling voor een scala aan klachten.

 

Gezien er geen chiropractie opleiding in Nederland is, volgen verreweg de meeste geïnteresseerden deze opleiding in Engeland. Na vijf jaar behaal je de graad Master of Science. In 1968 was er de eerste chiropractor in Nederland. Chiropractic werd chiropractie. In Nederland nog een totaal onbekend vak zelfs na een aantal jaar. In 1990 waren er slechts 50 chiropractoren in Nederland. Momenteel zijn er ongeveer 350 chiropractoren in ons land werkzaam.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze chiropractors en plan zelf uw afspraak in.

Sten Hofstad chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor
Desiree-Griesel

Desiree Griesel

Chiropractor
Jarco-Schol

Jarco Schol

Chiropractor

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u MoveWell?

Onze praktijk is gevestigd in Medisch Centrum Dudokpark op de 2e etage.

Voor meer informatie:

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:

MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen