Op zoek naar een chiropractor in 't Gooi?

Het Gooi is een landstree in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland. Historisch gezien is ’t Gooi, ook wel Gooiland genoemd, het gebied dat gelegen is op de hoge zandgronden van de gemeenten Naarden, Huizen, Bussum, Blaricum, Laren en Hilversum. De enige latere toevoeging was het dorp ‘s-Graveland. Chiropractie praktijk MoveWell is gevestigd in Hilversum, tegenover het karakteristieke Raadhuis dat is gebouwd naar een ontwerp van Dudok. Onze praktijk vindt u in Medisch Centrum Dudokpark op de tweede etage.

Wat is Chiropractie?

Chiropraxie, chiropraxis of chiropractie is de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegingsapparaat, voornamelijk de klachten die betrekking hebben op de wervelkolom. Chiropractie is een wereldwijd bekende vorm van geneeskunde, waarin de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal staan.

Een chiropractor heeft een academische studie gevolgd die de eerste twee jaar sterk overeenkomt met de studie Geneeskunde. Daarna is er meer aandacht voor de specifieke chiropractische behandeltechnieken en rontgen diagnostiek. Een chiropractor wordt in 5 jaar opgeleid om zelfstandig een diagnose te kunnen stellen en te behandelen.

Vergoedingen, eigen risico en huisartsverwijzing?

De behandeling bij onze chiropractoren worden doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit het aanvullende verzekeringspakket. De vergoeding wordt niet met uw eigen risico verrekend. Voor rugrevalidatie geldt dezelfde vergoeding als voor fysiotherapie. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Wat is het 'in3stappenbeter' plan?

Chiropractie is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode die snel resultaat biedt.
De chiropractor is de specialist op het gebied van nek- en rugklachten. Bij chiropractie ligt de focus op gewrichtsbeweging
in samenhang met het zenuwstelsel. De chiropractoren bij MoveWell maken altijd een passend behandelplan
door middel van een ‘ in 3 stappen beter’ programma.

Mobiliseren

Chiropractie MoveWell behandeling

Stap 1 is het mobiliseren van het gewricht om de druk te verlagen. Er wordt bewegingsvrijheid gecreëerd, zodat bewegen direct soepeler gaat.

Stabiliseren

fysiotherapeut hilversum

Het doel van stap 2 is het sterker maken van de spieren door middel van oefening en training. MoveWell beschikt over specialistische rugrevalidatie apparatuur met fijngevoelige sensoren in een eigen oefenruimte.

Functioneren

fysiotherapie fuctioneren

Bij de derde stap krijgt u het juiste advies om, op gebied van houding en bewegen, weer goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Waarbij de nadruk ligt op preventie, houding en sport.

Wie zijn onze chiropractie specialisten?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Chiropractie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?