Fysiotherapie | Chiropractie MoveWell

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie biedt behandelmethodes voor jong en oud. Een fysiotherapeut behandelt alle bewegingsgerelateerde klachten van lage rugklachten tot klachten voorkomend uit reumatische aandoeningen. Fysiotherapie bestaat uit zowel “hands on” behandeling doormiddel van bijvoorbeeld massage, als “hands off” behandeling doormiddel van oefening en training in onze moderne fysiotherapie ruimte. Kijk voor meer informatie op onze andere website www.fysiotherapiemovewell.nl

Het “in 3 stappen beter” plan

Bij MoveWell worden de klachten in een 3-stappen programma aangepakt. Een duidelijke aanpak met de focus op een effectief herstel. De eerste stap is het mobiliseren en creëren van bewegingsvrijheid. Hierin is de focus op het weer soepeler bewegen.

Tijdens de tweede stap zult u middels exclusieve trainingsapparatuur werken aan de stabiliteit van het lichaam. De kleinere spieren in het lichaam zorgen voor stabiliteit en kunnen door de moderne apparatuur van MoveWell specifiek worden getraind.

De derde stap richt zich op het functioneren van het lichaam. Uw lichaam moet weer goed functioneren in het dagelijks leven. U krijgt oefeningen en houdingsadviezen mee zodat u de opgebouwde spierconditie intact kunt houden en soepel kunt blijft bewegen. De houdingsadviezen dragen bij aan gezond beweeggedrag waardoor de klachten minder snel zullen terugkeren.

anatomie wervelkolom rug
knieklachten behandeling MoveWell Hilversum

Opleiding Fysiotherapie

De Nederlandse fysiotherapeuten hebben een vierjarige hbo-opleiding gevolgd.

De opleiding richt zich op de anatomie, orthopedie, neurologie en de daarbij behorende ziektebeelden. Een fysiotherapeut wordt opgeleid om zelfstandig een fysiotherapeutische diagnose te kunnen stellen. Voltooiing van deze opleiding resulteert in de Bachelor of Health Science.

 

Oorsprong Fysiotherapie

De fysiotherapie is gebaseerd op de heilgymnastiek, dit was gymnastiek om fit en gezond te blijven. De fysiotherapie die wij nu kennen is ontstaan in de eerste helft van de twintigste eeuw. Tijdens de oorlog hadden de eerste fysiotherapeuten de handen vol aan oorlogsslachtoffers. Ze maakte gebruik van oefeningen en massage om het herstelproces na ziekte of operaties te versnellen. De naam fysiotherapie is in 1956 geïntroduceerd. Sinds dien draagt de fysiotherapeut zelf de verantwoordelijkheid van de patiënt en zijn of haar interventies. In Nederland zijn er ongeveer 28.000 afgestudeerde fysiotherapeuten geregistreerd. Tegenwoordig is de fysiotherapeut niet meer weg te denken in de gezondheidszorg.

Effectieve behandeling

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Wanneer u klachten heeft aan het bewegingsapparaat en waardoor bewegen wordt bemoeilijkt kan de fysiotherapeut u helpen. Na een intakegesprek en een uitvoerig onderzoek zal de fysiotherapeut een behandeling op maat met u bespreken.

Een typische behandeling van een fysiotherapeut afhankelijk van uw klachten kan onder andere bestaan uit spiertechnieken, het geven van oefeningen en mobiliserende technieken, om het geblesseerde lichaamsdeel weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

kngf logo

Maak nu online een afspraak!