Op zoek naar shockwave therapie in Hilversum?

U kunt ook bij MoveWell terecht voor shockwave therapie!

Shockwave is een nieuwe therapie die voor vele klachten nu een gouden standaard is. MoveWell heeft de nieuwste twee soorten shockwave apparaten in huis om deze klachten te helpen.

Wat is shockwave therapie?

Een shockwave apparaat is een apparaat die gerichte geluidsimpulsen richt op een pijnlijke plek zoals een spier, pees of gewricht. Geluidsgolven bevatten veel energie, deze verplaatsen zich diep het lichaam in. Hierdoor komt de stofwisseling en de bloedcirculatie op gang, met uiteindelijke doel herstel van het aangedane weefsel.

Hoe vaak heb ik een shockwave behandeling nodig?

Eigenlijk is dit natuurlijk niet te zeggen, gezien het afhangt welk type weefsel geïrriteerd is en welke gewricht. Een hielspoor heeft een andere hersteltijd dan een tenniselleboog. Gemiddeld zijn er 4-5 behandelingen nodig om een positief resultaat te merken. Een behandeling duurt ongeveer vijf tot tien 10 minuten.

Voor welke klachten werkt shockwave?

Shockwave therapie is een wetenschappelijk effectief bevonden vorm van behandeling en uiterst geschikt voor:

  • Tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Schouderklachten: peesklachten: peesontsteking, pees met of zonder verkalking,
  • slijmbeursklachten
  • Knieklachten: veelal peesklachten
  • Heupklachten: pees/slijmbeursontsteking
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoorklachten, voetzoolklachten
  • Rug en nekklachten: veelal spiergerelateerde klachten

Welke type shockwave zijn er?

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Er zijn 2 type shockwaves. Radiale shockwavetherapie en Gefocusseerde shockwavetherapie. MoveWell heeft beide therapieën en dit zijn momenteel de meest innovatieve apparaten verkrijgbaar. Dit is belangrijk om te vernoemen gezien de laatste lichting apparaten een effectievere geluidsimpuls kunnen sturen naar het aangedane weefsel. Beide apparaten worden veel in de praktijk gebruikt. Uw fysiotherapeut zal bepalen welke therapie vorm het beste bij uw klacht past.

Radiale shockwave therapie

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Radiale shockwave is de meest gebruikte toepassing in de shockwave therapie. Radiale shockwave gaat iets minder diep, echter kan deze nog steeds intens voelen. Bij MoveWell gebruiken wij de endopuls 811.

Gefocusseerde shockwave therapie

shockwave hilversum

Een gefocusseerde shockwave geeft meer energie af in dieperliggende structuren dan een radiale shockwave. Daarnaast zegt de naam het al; het is preciezer dan de radiale shockwave therapie. Soms kan het belangrijke zijn om precies een verkalking of irritatie te raken. Om dit precies uit te meten kunnen wij gebruiken maken van onze echografie. Echografie brengt het aangedane weefsel precies in kaart, waarna de shockwave op de precieze plek kan worden toegepast. Ook kan de fysiotherapeut na verloop van tijd door middel van echografie bepalen of de conditie is verbeterd. Als gefocusseerd shockwave apparaat gebruiken onze fysiotherapeuten de nieuwste Piezowave 2.

Wie zijn onze shockwave specialisten?

Shockwave therapie in Hilversum

Benieuwd hoe één van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij praktijk MoveWell in Hilversum?

Titel