Op zoek naar manuele therapie in Hilversum?

U kunt terecht bij MoveWell voor manuele therapie!

 

Een manueel therapeut kan u helpen bij klachten aan het gehele bewegingsapparaat waarvan rugklachten in het bijzonder. Wij behandelen rugklachten door een gerichte aanpak, individuele aandacht en preventief advies. Het is een veilige en effectieve behandelaanpak die kan helpen bij het verlichten van de pijn en het verbeteren van de beweging van de rug.

Onze Manuele therapie

De positieve effecten van manuele therapie zijn veelal direct voelbaar. U voelt een toename van bewegingsvrijheid en een vermindering van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut omvat niet alleen technieken, maar zij geven ook instructies, adviezen, begeleiding en kennis over gezond bewegen.

Onze fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rug- en nekklachten. Samen met de manueeltherapeut kan er gericht getraind worden en oefeningen gegeven worden om klachten zodoende effectief aan te pakken.

Onze moderne en grote trainingsruimte maakt het mogelijk om gericht te kunnen trainen.

Voor wie is manuele therapie geschikt?

Manuele Therapie kan helpen bij klachten hebben van het bewegingsapparaat. Voornamelijk mensen die beperking in beweging hebben van een bepaald gewricht. Dit kan resulteren in pijn in de rug, nek of schouders tot en met de voet. Tijdens de behandeling zal de manueel therapeut specifieke technieken toepassen om de gewrichten te manipuleren en mobiliseren, waardoor het bewegen van het gewricht verbetert. Het effect van de behandeling is vaak direct merkbaar, waardoor je weer vrijuit kunt bewegen zonder pijn of ongemak. Manuele Therapie is daarom geschikt voor iedereen die last heeft van gewrichtspijn en -bewegingsbeperkingen.

Welke opleiding heeft een manueel therapeut?

Manuele therapie is een gespecialiseerde tak binnen de fysiotherapie. De Masteropleiding Manuele Therapie is een post-HBO Master of Science (Msc), die gevold kan worden na de bachelor Fysiotherapie. Manueel therapeuten behandelen hoofdzakelijk rug- en nekklachten.

De mogelijkheden bij MoveWell

Praktijk MoveWell onderscheidt zich van andere centra met onze specialismes, resulterend in een gerichte, effectieve behandelaanpak. Veelal wordt er gezamenlijk gekeken naar rugklachten. De benadering en behandeling van uw klachten wordt aanzienlijk effectiever wanneer er gebruik wordt gemaakt van verschillende disciplines. We kunnen met trots zeggen dat onze specialisaties de laatste jaren hebben geleid tot betere resultaten. Onze patiënten komen vanuit het hele land naar ons toe voor de behandeling van nek- en rugklachten.

Naast manuele therapie heeft ons team ook specialisten op het gebied van chiropractie, fysiotherapie, oefentherapie en rugrevalidatie

Manuele therapie is voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd. Een manueel therapeut kan een breed scala aan klachten behandelen, waaronder:

– Hoofdpijn

– Nekpijn in combinatie met beperkte beweging van de wervelkolom

– Nek- en schouderklachten die uitstralen naar de armen

– Lage rugklachten, zoals bijvoorbeeld hernia, ischias

– Boven rugklachten en midden rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn

– Duizeligheid bij beweging van de nek

– Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

– Heupklachten.

Wie is onze manueel therapeut?

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Manuele therapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze manueel therapeut u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell?