Manuele therapie Hilversum

Manuele therapie in Hilversum; denk aan Chiropractie

Heeft u een verwijzing voor manuele therapie? Of bent u geïnteresseerd in manuele therapie? MoveWell is de specialist!

Chiropractie is de bekendste vorm van manuele therapie in de wereld. Vaak krijgen we de vraag: ‘Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropractie?’ Twee therapieën die veel met elkaar gemeen hebben. Wist u dat Manuele therapie zijn oorsprong heeft uit de chiropractie? Op deze pagina leest u hoe de behandelmethodes van elkaar verschillen. En waarom een keuze voor MoveWell een goede kan zijn!

manuele therapie chiropractie

Manuele therapie of chiropractie; wat is het verschil?

Wanneer er wordt gesproken over manuele therapie, dan is er sprake van een behandeling waarbij de handen worden gebruikt. Veel chiropractische technieken zijn dus een vorm van manuele therapie. Om het verschil tussen een manueel therapeut en een chiropractor te bespreken, wordt er naar de opleidingen gekeken. De studenten voor de opleiding Chiropractie volgen gedurende 5 jaar een fulltime academische opleiding. Een student Manuele Therapie volgt een deeltijdopleiding van 3 jaar.

 

Een chiropractor onderscheidt zich van een manueel therapeut door zijn academische opleiding. De opleiding is voor een groot deel gericht op diagnosestelling, herkenning van pathologische processen, het analyseren van röntgen- en MRI diagnostiek en de uitgebreide klinische ervaring.

Voor een vergelijking kunt u onderstaande tabel bekijken:

De mogelijkheden bij Chiropractie MoveWell

Naast de behandelingen van chiropractoren Sten Hofstad en Lin van Gorp kunt u bij MoveWell ook terecht voor rugrevalidatie bij Lars van den Eshof. Moderne apparatuur en persoonlijke begeleiding maken het mogelijk om kleine spiergroepen te trainen. Dit kan nodig zijn wanneer u bijvoorbeeld een belastende beweeggewoonte heeft opgebouwd of een slechte houding heeft. De kleine spiergroepen ‘trekken’ u als het ware in een gezonde houding waardoor het lichaam de belasting beter kan verdelen.

 

Rugrevalidatie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. De behandelingen worden vergoed uit hetzelfde potje als de vergoedingen van fysiotherapie.

Na al tijden last van mijn rug te hebben- heb ik na een aantal behandelingen bij MoveWell (vrijwel) nergens last meer van. Erg professionele en goede behandelingen. Minke Schattenberg

Chiropractie
Manuele therapie
Zelfstandig beroepSpecialisme van fysiotherapie
5 jarige universitaire opleiding + GEP jaar4 jaar HBO fysiotherapie + deeltijd specialisatie manuele therapie
Manipulaties staan centraalGebruikte manipulatie techniek afhankelijk van opleiding
Ziet voornamelijk wervelkolom gerelateerde klachtenFocus ligt voornamelijk op spierproblematiek en oefeningen
breed opgeleid in algemene diagnostiek, neurologie en radiologie

Hoe kunt u zich aanmelden?

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een eerste afspraak? Dan kan dit telefonisch via telefoonnummer 035-7600645 of via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Onderstaand contactformulier biedt u de mogelijkheid om ons een bericht te sturen. U kunt ons ook via de e-mail bereiken. Stuur dan een e-mail naar info@movewell.nl

Sten Hofstad chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Jarryd Else

Jarryd Else

Chiropractor

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u MoveWell?

Onze praktijk is gevestigd in Medisch Centrum Dudokpark op de 2e etage.

Voor meer informatie:

Chiropractie Hilversum

 

 

 

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:

MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen