Fysiotherapie Hilversum

Denkt u aan Fysiotherapie in Hilversum?
Bij MoveWell kunt u zeer gericht trainen!

Chiropractie MoveWell beschikt over een rugcentrum met modern trainingsapparatuur. Deze toestellen hebben lichtgevoelige sensoren die de beweging van uw rug opmerken. Zo kunnen zwakke rugspieren zeer gericht worden getraind. Met deskundige begeleiding traint u de kwetsbare spiergroepen en werkt u aan het herstel. Daarnaast voorkomt u het terugkeren van klachten.

fysiotherapie
fysiotherapie
fysiotherapie

Fysiotherapie in Hilversum, óf de combinatie chiropractie en rugrevalidatie bij MoveWell?

 

 

Verschillende invalshoek

Een fysiotherapeut en chiropractor zijn beiden deskundigen op het gebied van het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut richt zich vooral op het aanpakken van klachten vanuit het spierstelsel. Bij chiropractie ligt de focus op gewrichtsbeweging en het zenuwstelsel. De klachten worden dus anders benaderd.

 

Verschil in opleiding

Een student fysiotherapeut volgt een 4-jaar durende opleiding op HBO-niveau. De chiropractoren bij MoveWell hebben een 5-jarige academische opleiding gevolgd in Engeland. Deze opleiding is vergelijkbaar met een opleiding tot medisch basisarts.

 

Behandeling op maat

Bij MoveWell kunt u niet alleen terecht voor chiropractie, maar ook voor rugrevalidatie. Door dit aanbod krijgt u professionele zorg op maat. De chiropractor zal met u bespreken of het programma rugrevalidatie nuttig voor u is. Wanneer klachten terugkeren door verkeerd gebruik van het lichaam, of wanneer er klachten bij belastende bewegingen ontstaan, dan zal er rugrevalidatie worden geadviseerd. U zal dan samen met de rugrevalidatie therapeut een beweegprogramma starten.

 

Moderne trainingstoestellen

MoveWell beschikt over een moderne trainingsruimte met geavanceerde apparatuur. De toestellen zijn voorzien van hooggevoelige sensoren waarmee de beweging van de rug kan worden gecontroleerd. Hierdoor kunt u zeer gericht de kleine spiergroepen trainen.

 

Vergoeding voor Rugrevalidatie

Een behandelprogramma voor rugrevalidatie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. De kosten worden grotendeels vergoed uit hetzelfde potje als van fysiotherapie/oefentherapie. Een behandeling rugrevalidatie duurt ongeveer 40 minuten en kost €30,-. Per verzekeraar kan de hoogte van vergoeding verschillen. Indien u exact de hoogte van de vergoeding wilt weten, raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

De behandeling bij Chiropractie MoveWell

 

 

 

Het ‘in 3 stappen beter’ plan

Chiropractie is er voor alle leeftijden en vrijwel elke klacht kan behandeld worden door een chiropractor. Bij Chiropractie MoveWell worden de klachten in een 3-stappen programma aangepakt.

 

De eerste stap is het mobiliseren en creëren van bewegingsvrijheid. Hierdoor wordt de druk op de gewrichten verlaagd wat het bewegen soepeler maakt.

 

Tijdens de tweede stap zult u middels exclusieve trainingsapparatuur werken aan de stabiliteit van het lichaam. De kleinere spieren in het lichaam zorgen voor stabiliteit en kunnen door de moderne apparatuur van MoveWell specifiek worden getraind.

 

De derde stap richt zich op het functioneren van het lichaam. Uw lichaam moet weer goed functioneren in het dagelijks leven. U krijgt oefeningen en houdingsadviezen mee zodat u de opgebouwde spierconditie intact kunt houden en soepel kunt blijft bewegen. De houdingsadviezen dragen bij aan gezond beweeggedrag waardoor de klachten minder snel zullen terugkeren.

fysiotherapie
Al jaren last van een zere nek. Erg stijf en vervelend. Fysiotherapie en andere therapieën hielpen niet. Op de sportclub gaven ze mij dit adres door. Samen met oefeningen en de behandelingen gaat het nu top! Gerda Verstruik
Sten

Sten Hofstad

Chiropractor

Lin

Lin van Gorp

Chiropractor

Lars van den Eshof

Lars van den Eshof

Rugrevalidatie therapeut

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Onze praktijk is gevestigd in Medisch Centrum Dudokpark op de 2e etage.

Voor meer informatie:

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:

MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen