In 3 stappen beter: het effectieve programma van MoveWell

In 3 stappen beter

Het ‘in 3 stappen beter’ plan

 

MoveWell behandelt klachten aan het gehele bewegingsapparaat. Zo behandelt een chiropractor bij MoveWell lage rugklachten en nekklachten, schouderklachten, polsklachten en andere klachten aan het bewegingsapparaat zie klachten. Elke klacht vereist maatwerk, echter zal de chiropractor altijd via het ‘in 3 stappen beter’ programma werken. Het doel van dit behandelingstraject is niet alleen dat uw klachten verminderen, maar ook dat deze niet meer in dezelfde hoedanigheid terugkomen.

mobiliseren
Chiropractor Hilversum
Move Well Feel Better

Stap 1. Mobiliseren

Bij klachten aan bijvoorbeeld de rug, nek, schouder, elleboog en enkel is de kern van het probleem vaak een verkeerde beweging. Spieren krijgen een verkeerd bewegingspatroon, de gewrichten blokkeren en uiteindelijk kan de zenuwfunctie veranderen. Ofwel een zeer complexe kettingreactie.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in de pijnfase beweging of mobilisatie technieken veelal verbetering kunnen brengen van de pijn. Stap 1 van het ‘in 3 stappen beter’ plan is mobiliseren; deze stap bestaat voornamelijk uit chiropractisch specifieke handelingen voor het bewegen van de gewrichten en spieren. Lees meer over de chiropractie behandeling.

Stap 2. Stabiliseren

Vervolgens is het essentieel dat er verbetering komt in de stabiliserende functie van het gewricht om verslechtering te voorkomen. Niets is er vervelender dan na een intensief behandelingstraject terug te vallen en opnieuw te beginnen. Ofwel in deze fase wordt de focus gelegd op het herstel van de spieren rondom het gewricht.

 

MoveWell heeft voor rugklachten speciaal ontworpen apparatuur waarin u de spieren van de wervelkolom op een zeer effectieve manier traint. Lees meer over MoveWell’s unieke rugrevalidatie. Ook bij andere gewrichtsklachten dan de rug worden specifieke oefeningen gegeven ter versterking van het aangedane gewricht.

Stap 3. Functioneren

Na de eerste twee stappen van het in 3 stappen beter plan volgt de laatste stap; functioneren. U moet namelijk ook weer goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Het is nu essentieel de spieren goed te blijven gebruiken die bij de training sterker zijn gemaakt. U krijgt ook de juiste oefeningen en het juiste advies op het gebied van bewegen zoals sporten en houdingsadvies.

 

Uiteindelijk is onze missie u weer goed te laten bewegen zonder klachten.

 

Move Well Feel Better