Rugrevalidatie bij Rugcentrum MoveWell voor rugklachten

Rugrevalidatie

rugrevalidatie

Rugrevalidatie en oefentherapie bij MoveWell

Met trots kan MoveWell werken met één van de modernste specialistische rugtraining-apparaten. Uw chiropractor zal tijdens uw eerste afspraak de testen bespreken en een behandelingsplan op maat maken. Er wordt dan gekeken of u in aanmerking komt voor deze rugrevalidatie – oefentherapie.

rugrevalidatie toestellen 1

3-Stappen-beter plan

 

MoveWell werkt volgens het in 3stappenbeter programma. Lees hier meer over onze 3stappenbeter plan. De rugrevalidatie valt onder stap 2 van het herstel. De spierversterkende tweede stap is van groot belang. Niets is er vervelender dan na een intensief behandelingstraject terug te vallen en opnieuw te beginnen. Het blijkt dat 80% van de mensen die voor het eerst door hun rug gaan nogmaals door de rug gaan na verloop van tijd.

 

Eén van de belangrijkste redenen voor rugklachten is overbelasting van de gewrichten en spieren door bijvoorbeeld verkeerd tillen en een verkeerde houding. Nadat de klachten door de chiropractische behandelings fase, stap 1, zijn verbeterd, ligt vervolgens de focus op het herstel van het spiergebied rondom de wervelkolom. In speciaal hiervoor geschikte rugrevalidatie apparatuur traint u de spieren van de wervelkolom dusdanig dat zij een goed schild vormen voor uw rug.

Fitness of rugrevalidatie?

 

De rugrevalidatie bij MoveWell is een uiterst voorzichtige manier van trainen. Met minimale belasting van de rug probeert u de spiertjes te trainen met de speciaal voor rugrevalidatie ontworpen apparaten, die doorgaans bij grotere fitnessapparaten lastig te trainen zijn. Deze rugrevalidatie is daarmee zeer geschikt als de beginfase van een trainingstraject om vervolgens verder te kunnen trainen in een sportschool.

 

MoveWell richt zich niet alleen op de ‘gewone’ rugklacht maar ook op de zeer fragile klachten zoals bijvoorbeeld een hernia of van rugoperatie herstellende klacht. De chiropractor zal altijd na een grondig onderzoek kijken of u in aanmerking komt voor de rugrevalidatie. MoveWell heeft ook speciale onderzoeksapparatuur in huis om uw spierkracht en flexibiliteit nauwkeurig te meten. Aan de hand van dit rapport kan u doelgericht starten aan uw training.

Chiropractie MoveWell Rugrevalidatie fysiotherapie
rugrevalidatie training MoveWell