Spit | Chiropractie MoveWell kan u helpen

Spit

Spit – Lumbago – Acute rugpijn

Spit is een typische veel voorkomende vorm van rugpijn die plotseling ontstaat. Spit wordt ook vaak lumbago genoemd. Men omschrijft deze klacht ook wel alsof het in de rug is geschoten. Het wordt snel gezien als een acute spierverkramping.

Wacht niet te lang…

Het zijn echter niet alleen spieren, die resulteren in deze klachten maar ook bijvoorbeeld de gewrichten die kunnen blokkeren en irriteren. Wanneer spit niet behandeld wordt en niet goed geneest kunnen er chronische rugklachten ontstaan. Als je ooit een keer door de rug gaat is de kans zelfs tachtig procent dat het nog een keer gebeurt. Het is daarom al van groot belang dat u dit door een rugexpert bij MoveWell laat bekijken om niet alleen klachten te verhelpen maar ook in de toekomst te voorkomen.

 

Wilt u meer weten over het ontstaan van rugklachten, zoals spit. Kijk hier voor meer informatie over het ontstaan van rugklachten zoals spit.

Spit rugklachten chiropractie
Spit rugklachten MoveWell

De behandeling

Bij MoveWell gebruiken we het unieke “in 3 stappen beter” plan.

 

Niet alleen is de mobiliserende fase, stap 1, van belang om van de pijn af te komen, maar ook stap 2 en 3, de spierversterkende fase en onderhoudsfase. Het gehele traject focust niet alleen op klachtvermindering maar ook op het preventieve aspect, het voorkomen van de spitklachten.

 

Wanneer er een zwakke plek in de rug is ontstaan, zal deze plek als eerste worden aangesproken bij fysieke belasting. Om ervoor te zorgen dat de lichamelijke belasting over het gehele lichaam goed wordt verdeeld, is er stabiliteit nodig. Stabiliteit is te verkrijgen middels het trainen van de kleine spiergroepen. Wanneer deze spiergroepen goed kunnen samenwerken met andere spiergroepen, komt er souplesse in het bewegen. Rugklachten kunnen hiermee tegen worden gegaan. Kijk hier voor meer informatie over het behandelen van rugklachten bij MoveWell.