Behandeling | Chiropractie MoveWell in Hilversum

Behandeling

Behandeling chiropractie

Een chiropractie behandeling kent vele technieken. Gezien elke klacht en lichaam uniek is, is het niet mogelijk om op deze website uit te leggen welke techniek voor u het beste kan helpen. De chiropractor zal eerst een uitvoerig onderzoek moeten verrichten. Onderstaand worden de meest gangbare technieken bij MoveWell uitgelegd. Heeft u hier nog vragen over dan horen we dit uiteraard graag van u.

Waarom deze technieken?

Bij chiropractie ligt de focus op gewrichtsbeweging in samenhang met het zenuwstelsel. De wervelkolom is als het ware het huis van de zenuwen. Er gaan zenuwimpulsen van de hersenen via de wervelkolom naar alle delen van uw lichaam en alle informatie komt uiteindelijk weer terug naar de hersenen. De zenuw geeft ons informatie over pijn, stijfheid en andere sensaties, terwijl deze ook informatie stuurt om een spier goed te laten functioneren en daardoor een gewricht goed te laten bewegen.

 

Rugklachten of andere gewrichtsklachten zijn vaak het resultaat van verschillende factoren. Een toename aan druk op het gewricht kan leiden tot een andere zenuwfunctie, spierspanning en uiteindelijk beperkte gewrichtsbeweging welke klachten kunnen veroorzaken. De chiropractor focust dus voornamelijk op een goede beweging van het lichaam. Indien de beweging door bijvoorbeeld pijn is beperkt, dan zal de chiropractor dit met zijn technieken oplossen.

Chiropractische correctie/ manipulatie

Een typisch veelvoorkomende chiropractische techniek is de manipulatie. Met een korte lichte druk brengt de chiropractor het gewricht in beweging. Dit heeft een positief effect op de beweging van het gewricht, spieren, zenuwfunctie en uiteraard daarmee de klacht van de patiënt. Dit is slechts een onderdeel van de favoriete technieken van de chiropractor.

manuele therapie chiropractie

Andere chiropractische technieken

De chiropractor bij MoveWell zal na een grondig onderzoek altijd kijken welke techniek het best bij u past om uw klachten te verlichten. Een andere veel gebruikte vorm van behandeling is mobilisatie. Mobilisatie is niets anders dan langzaam het gewricht weer in beweging brengen.

 

Tractie technieken worden ook vaak toegepast. De chiropractor beschikt over speciaal daarvoor bedoelde behandeltafels. Mensen met hernia klachten, ischias of andere klachten hebben hier voornamelijk veel baat bij. De chiropractor gebruikt ook veel spierontspanningstechnieken. Daarnaast beschikt MoveWell over exclusieve apparaten die gebruikt kunnen worden voor het herstel van de klacht.

In3stappenbeter

MoveWell werkt volgens het unieke in3stappenbeter programma. Duidelijkheid is het aller belangrijkst voor het herstel van een klacht. Na uw intake zal de chiropractor met u doornemen hoe het herstel van uw klacht zal verlopen. Veelal kunnen we die stappen in 3en verdelen.

 

Het eerste doel en tegelijkertijd stap 1 is het verbeteren van de klacht door de zojuist besproken chiropractische behandelingen.

 

Stap 2 is het sterker maken van de betrokken spieren met diverse oefeningen. Bij rugklachten kan dit worden aangepakt op de speciale rugrevalidatie-apparaten waarover de praktijk beschikt.

 

Stap 3 is de onderhoudende fase waarin de chiropractor kijkt naar de risicofactoren en zorgt dat de klachten niet meer dusdanig terugkomen. Kijk voor meer informatie naar ‘in3stappenbeter’.

Decompressie therapie

De nieuwste behandelmethode bij MoveWell: Decompressie therapie. Vooral bij uitstralingsklachten zeer effectief! De unieke decompressietafel geeft een gedoseerde tractie (=trekkracht) op de wervelkolom waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de wervels. Hierdoor neemt de druk op tussenwervelschijven af en kan er een herstelproces plaatsvinden. Lees hier meer over decompressie therapie.

decompressie

Chiropractie en manuele therapie, wat is het verschil?

Chiropractie technieken zijn veelal een manuele vorm van behandeling. Manueel zegt het al, het is een behandeling met de handen. Deze technieken komen oorspronkelijk uit Amerika. Gezien haar populariteit spreidde dit zich uit naar Europa en later Nederland. In Nederland is de groep chiropractoren klein. Fysiotherapeuten hebben bepaalde technieken binnen de chiropractie zich eigen gemaakt met een eigen stijl, dit wordt manuele therapie genoemd.

 

Het verschil met chiropractie zit met name in de universitaire opleiding van de chiropractor en de anders geleerde manipulatie technieken. MoveWell werkt juist veel samen met fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Vaak helpen meerdere therapieën samen makkelijker naar het desgewenste doel van de patiënt. MoveWell bevindt zich in het Medisch Centrum Dudok, waar meerdere disciplines bij elkaar u goed kunnen helpen.